Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Tak to zase začíná…

Home » Články » Tak to zase začíná…

Je tu další školní rok, dalších deset měsíců věnovaných (pokud možno) vědomostem, schopnosti řešit problémy, zvídavým otázkám a zajímavým odpovědím.
Vážené učitelky a učitelé, přeji vám maximum invence a samozřejmě i trpělivosti. Vím, že podmínky a zázemí, ve kterých pracujete, nejsou stále zdaleka dokonalé a jsou mnohdy i horší než v jiných vyspělých zemích. Přesto doufám, že budete mít z práce dobrý pocit a bude vám přinášet nejen starosti, ale také radost.
To stejné přeji všem dalším, bez jejichž práce by se školství zastavilo.
Milé děti. Asi byste neměly být na sociálních sítích, ale třeba to některým z vás dospělí vyřídí. Prázdniny utekly velmi rychle, mnohé z vás se ale do školy přesto těší, vy ostatní to budete muset vydržet a přejít z nastavení „volno“ na pracovnější verzi. Každopádně vám držím palce, aby vaši učitelé vždy věděli, jak věci vysvětlovat, jak udělat učení skutečně zábavné a přitažlivé. Užívejte školu, nejen že vás připravuje na „dospělý život“, ale najdete tu kamarády – často na celý život.
A nebojte. Za chvíli budou podzimní prázdniny (víkend plus svátek 28. a k tomu 29. a 30. října), pak volno kolem Vánoc (od 23. prosince, do školy se jde až 6. ledna), týdenní jarní prázdniny v únoru nebo v březnu podle okresu, pak ještě Velikonoce (tentokrát od 17. dubna, do školy se jde až 22. dubna). No a to už bude na dohled 27. červen 2025 a začnou co? No přece letní prázdniny! To dáte, děcka!
Školní rok jsem zahájila v obci Drahelčice, kde se bude stavět velká svazková škola. Škola ještě nestojí, ale děti do školy jít musí. Paní starostka Petra Ďuranová se svým týmem je zvyklá vždy překonat každou překážku, a proto zde současnou školu provizorně rozšířili o dvě třídy, aby děti měly na vzdělávání prostor a dobré podmínky. Věřím, že co nejdřív s novou školou budou mít prostoru ještě více.

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.