Poslankyně Poslanecké sněmovny

Zastupitelka Středočeského kraje

Ředitelka obecně prospěšné společnosti

Příležitost potkat milé lidé

Home » Články » Příležitost potkat milé lidé

Zahradní slavnost naší nejstarší univerzity, Univerzity Karlovy ve Valdštejnské zahradě byla včera jako vždy příležitostí potkat milé lidi, trochu bilancovat a také se trochu zastavit a slavit.
Pro Univerzitu Karlovu to byl rok jeden nejtěžších. Tragické události v prosinci roku 2023 na Filozofické fakultě UK poznamenaly nejen končící akademický rok.
Memento zůstává, život obětem již nikdo nevrátí. A přece, jak ve svých slovech řekl místopředseda Senátu Jiří Drahoš a rektorka UK Milena Králíčková, přes vzpomínky a bolest zvítězí vůle, naděje a odhodlání.
Milena Králíčková poděkovala děkance FF UK Evě Lehečkové a celému jejímu týmu, včetně studentů a vyzdvihla, že tragedie zformovala akademickou rodinu, která pracuje soudržně a efektivně, dívá se do budoucnost a otevírá se světu.
Zahradní slavnost byla i příležitostí pro ocenění. Stříbrnou medaili dostala naše vynikající sportovkyně Eva Adamczyková a zlatou medaili obdržel Václav Hájek, dlouholetý spolupracovník UK a bývalý tiskový mluvčí a ředitel vnějších vztahů.
Ocenění převzali i dvě studentské iniciativy – skupina Pírko, která poskytovala a poskytuje podporu studujícím, pedagogům a univerzitním pracovníkům po tragické střelbě a stala se symbolem naděje a obnovy.
A za obětavost a píli studentská iniciativa Hřeje mne pohyb, která charitativní činností dala velkou podporu právě skupině Pírko.
Oficiální část symbolicky vyvrcholila koncerte studentů Hudební fakulty a pak už malebná Valdštejnská zahrada byla důstojnou kulisou pro povídání a setkávání. Takže: Vivat academie. Vivant professores. Vivat membrum quod libet!

Více o programu Starostů a nezávislých najdete v odkazu vpravo.